Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken vis met remouladesaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1/4 liter mayonaise
1 theelepel Dijon-mosterd
1/2 theelepel ansjovispuree
1 of 2 zoetzure augurkjes
8 zoetzure zilveruitjes
2 theelepels kappertjes
1 theelepel dragon
1 theelepel peterselie
1 theelepel kervel
1 theelepel bieslook
worcestershiresaus
4 schelvisfilets 125 gr
citroensap
75 gr zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
2 eieren
1 1/2 dl melk
1 dl bier
frituurolie

Bereiden

Meng de mayonaise met de met 1 theelepel water losgeroerde
mosterd en ansjovispuree. Hak de augurkjes, uitjes en
kappertjes heel fijn, knip de kruiden fijn en roer dit bij de
mayonaise.
Breng de saus op smaak met zout en peper en een paar druppel
worcestershire saus.
Dep de filets droog en bedruppel ze met citroensap.
Zeef het bakmeel en roer het met het zout, de eieren en wat
melk tot een glad klontvrij papje.
Klop de rest van de melk en het bier erbij.
Verhit de frituurolie tot 180C.
Doop de visfilets n voor n in
het beslag, laat ze afdruipen, bak ze in de hete olie
goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Snoekbaars'gelakt' met appelstroop, pijpjeskruid en rieslingsaus
Aardappelvisragout (magnetronrecept)
IJsselmeerbaars met ratatouille en tomatenvinaigrette
Gegrilde poon
Vispakketje
Asperges met kabeljauwhaasje en mosterdsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes