Wrijf de tonijnsteaks in met 1 eetlepel olie en laat ze
± 15 minuten liggen.
Haal de haricots verts af.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook, voeg de
aardappelen en de haricots verts toe en kook ze in 4-5 minuten
beetgaar.
Spoel ze in een vergiet met koud water af en laat ze
uitlekken.
Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees
in reepjes.
Snijd de olijven in plakjes.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er dun af en pers
de citroen uit.
Klop in een schaal 2 eetlepels citroensap met 3 eetlepels
olijfolie, zout en peper tot een dressing.
Schep de haricots verts, de aardappelplakjes, de tomaatreepjes
en olijven erdoor.
Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt, leg
de tonijnsteaks erin en bak ze op hoog vuur in 3-4 minuten
bruin;, keer de
steaks halverwege.
Strooi er zout en peper over.
Schep de haricots vertssalade op 4 borden en leg de
tonijnsteaks erop.
Roer de rest van het citroensap door het bakvet, laat de kook
erover
komen en schenk de citroenjus over de tonijnsteaks.
Garneer met blaadjes basilicum.
Lekker met brood of gekookte rijst.
Variatie op tonijn: zalm- of zeeduivelsteaks
Variatie op haricots verts: sperziebonen of sugar snaps
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |