Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken tongfilet met limoen en sambal

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 tongfilets
1/2 eetlepel limoensap
1 theelepel sambal manis
zout
2 eetlepels fijngehakte peterselie
4 eetlepels slaolie
25 gr boter
2 partjes limoen
2 toefjes peterselie

Bereiden

Spoel de tongfilets onder de koude kraan af en dep ze
droog.
Besprenkel ze met het limoensap, bestrijk ze met de sambal en
bestrooi ze met wat zout.
Laat ze 10 minuten in de koelkast staan en bestrooi de filets
met de fijngehakte peterselie.
verhit de olie en de boter in een ruime koekenpan met
anti-aanbaklaag en bak de tongfilets hierin aan beide kanten
in 4-6 minuten bruin en gaar.
Leg de tongfilets op warme borden en garneer ze met de partjes
limoen en de toefjes peterselie.
Lekker met roergebakken venkel.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gekookte mosselen in pikante saus
Mesclun met haring en rozendressing
Gebakken schol met druivendressing
Met honing geglaceerde citroenzalm
Gemarineerde meerval met daikonkers

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes