Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken schol met dragonsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 panklare schollen
2 eetlepels bloem
50 gr boter
3 eetlepels fijngeknipte dragon
peper, zout
2 dl witte muscaatwijn
1 1/2 dl room
1/2 citroen
1 tomaat

Bereiden

Spoel de schollen onder de koude kraan af, dep ze droog,
bestrooi ze met peper, zout en 2 eetlepels dragon en wentel de
vissen in de bloem.
Verhit de boter in een ruime pan, bak de vis daarin aan beide
kanten goudbruin en leg ze op een voorverwarmde schotel.
Voeg op laag vuur eerst de wijn en vervolgens de room met 1/2
eetlepel dragon aan het bakvocht toe en laat het indikken
(niet koken!).
Bestrooi de vis vlak voor het serveren met de rest van de
dragon en
garneer met een schijfje citroen en een plakje tomaat.
Serveer de saus er apart bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gepocheerde sliptong met saus van crèmefraîche
Kaeng Khiew Waan van Noorse zalm (4 porties)
Gravad lachs II
Nieuw-Zeelandse tongfilets
Haringhapjes met tortillachips

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes