Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken paling

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr dikke paling
zout
1 ei
1 eetlepel paneermeel
30-40 gr (room)boter
citroensap

Bereiden



Snijd de schoongemaakte paling in vingerlange moten, zout ze
en laat ze ± 1/2 uur op een vergiet uitlekken.
Wentel ze door het met 1 eetlepel water losgeklopt ei en
vervolgens door het paneermeel.
Laat de boter in een koekenpan lichtbruin worden, leg de
palingmoten erin en bak ze, onder af en toe keren, bruin.
Leg na ± een kwartier een deksel op de pan en laat ze
nog 5 minuten nabakken.
Sprenkel desgewenst wat citroensap op de paling en serveer
direct.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Lucas (17-03-2012 11:32):
Hoi Astrid, Jou recept ga ik vanavond doen, jij bent nu de eerste die zonder poespas eens een goed recept brengt,Dit deed mijn moeder vroeger ook zo, Door al die toestanden er aan toe te voegen, verknal je de smaak van de paling, En ik hou mij aanbevolen als je nog eens een lekker recept heb, gewoon recht door recht uit. Astrid dank je wel.

sjakie (16-12-2013 19:41):
nou lekker hooor!!!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zeeduivelfilet op een bedje van peultjes
Mosselen met tomaten-knoflooksaus
Cajun visfilets (magnetron recept)
Visrollade met worteltjes
Witte wijnsaus bij vis

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes