Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook.
Snijd de tomaat in stukjes.
Spoel de stukken kabeljauwfilet onder de koude kraan af en dep
ze droog.
Verhit in een ruime koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de
uiringen hierin omscheppend op hoog vuur ± 3
minuten.
Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut
mee.
Roer 1 theelepel tijm, zout, peper en de witte wijn door het
ui-tomaatmengsel en laat het op vrij hoog vuur, onder
regelmatig roeren, 5 minuten pruttelen.
Meng intussen de bloem met 1 theelepel tijm, zout en peper en
wentel de stukken kabeljauw hierdoor.
Verhit de rest van de olie in een diepe pan met een dikke
bodem en bak de stukken kabeljauwfilet hierin aan beide kanten
in ± 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis)
bruin en gaar.
Leg de vis op een warme schaal en schep het ui-tomaatmengsel
erover.
Lekker met spaghetti.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |