Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken kabeljauw met aardappelen en tomatensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg kabeljauw in moten
10 aardappelen
500 gr uien
3 tenen knoflook
1 kopje olijfolie
zout, peper
peterselie
2 kopjes water
2 blikjes tomatenpuree
2 vleestomaten
oregano

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de vismoten onder koud water, dep ze goed droog en schik
ze in een ovenschaal.
Schil de aardappelen, was ze en snijd elke aardappel in 3-4
stukjes.
Doe hetzelfde met de uien.
Schik de stukjes aardappel en ui vervolgens rond de
vismoten.
Giet de olie en de kopjes water in een schaaltje, roer er de
tomatenpuree door, pers er de knoflookteentjes in uit en
strooi er de oregano over.
Meng alles goed door elkaar en breng het met zout en peper op
smaak.
Giet de saus over de vismoten.
Was dan de vleestomaten, snijd ze in plakjes en leg ze op de
tomatensaus.
Strooi daar de versgehakte peterselie over.
Schuif de schaal in de oven en laat alles in 60-70 minuten
gaar worden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken zalmtartaartjes met knoflookbroodkruim en kappertjessaus
Forel verpakt in folie
Rouget-barbet aubeurre de persil
Ei-timbaaltje met Krab
Tongfilet met zuurkool en aardappelpâté

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes