Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 forellen
2 eetlepels bloem
25 gr boter
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pesto
1 pak gezeefde tomaten
2 eetlepels crème fraîche of room fris

Bereiden

Spoel de forellen onder koud stromend water af, dep ze droog
en bestrijk ze van binnen en van buiten met pesto.
Wentel de forellen door de bloem, zodat ze er helemaal mee
zijn bedekt.
verhit de boter met de olijfolie in een grote koekenpan en bak
de forellen in ± 8 minuten (afhankelijk van de dikte
van de vissen) rondom bruin en gaar.
Meng de gezeefde tomaten met 1 eetlepel pesto in een pannetje
en verwarm de saus.
Roer er op het laatst de crème fraîche door.
Serveer de forellen en de saus apart.
Lekker met tagliatelle.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zeewolf met peultjes
Stoofpotje van venkel en gerookte zalm
Oosterse mosselen
Gegrilde zeebaars met auberginepuree en paprikasaus
Gekookte rode zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes