Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken St-Jacobsschelp met witlofsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

20 Jacobsschelpen
4 witlofstronkjes
1 citroen
1,5 dl Thaise vissaus
2 el rode paprikablokjes
2 el groene paprikablokjes
4 tl kaviaar
olijfolie naar smaak
boter naar smaak
p&z

Bereiden


  1. De St Jakobsschelpen wassen in ijswater en droog deppen met keukenpapier.
  2. De witlof schoon maken.
  3. De snijplank met citroensap insmeren, de witlof ragfijn snijden en meteen met citroensap besprenkelen.
  4. De witlof in een klontje boter licht aanbakken, maar niet laten kleuren. Met peper en zout bestrooien.
  5. De St. Jakobsschelpen door de olie halen en snel om en om bakken in een teflon koekenpan.
  6. De Thaise vissaus aan de kook brengen en met de staafmixer opkloppen.
  7. Witlof, paprika en kaviaar door de saus roeren en de saus met de groenten op 4 voorverwarmde borden scheppen.
  8. olijfolie, boter en p&z naar smaak.
  9. De St. Jakobsschelpen op de witlof leggen.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Gestoomde tongfilets met champignons en garnalen
    Makreel met gember en kokos
    Asperges met kabeljauwhaasje en mosterdsaus
    Sprotjes met aardappel en gefrituurde schorseneren
    Roodbaarsrollade met kruidenvulling

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes