Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
20 Jacobsschelpen
4 witlofstronkjes
1 citroen
1,5 dl Thaise vissaus
2 el rode paprikablokjes
2 el groene paprikablokjes
4 tl kaviaar
olijfolie naar smaak
boter naar smaak
p&z
Bereiden
- De St Jakobsschelpen wassen in ijswater en droog deppen met keukenpapier.
- De witlof schoon maken.
- De snijplank met citroensap insmeren, de witlof ragfijn snijden en meteen met citroensap besprenkelen.
- De witlof in een klontje boter licht aanbakken, maar niet laten kleuren. Met peper en zout bestrooien.
- De St. Jakobsschelpen door de olie halen en snel om en om bakken in een teflon koekenpan.
- De Thaise vissaus aan de kook brengen en met de staafmixer opkloppen.
- Witlof, paprika en kaviaar door de saus roeren en de saus met de groenten op 4 voorverwarmde borden scheppen.
- olijfolie, boter en p&z naar smaak.
- De St. Jakobsschelpen op de witlof leggen.
Bron/inzender: