Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Garnalenkroketten I

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 blaadjes gelatine
3 dl melk
ui, wortel, peterselie
200 gr gepelde garnalen
35 gr boter
35 gr bloem
peper, zout
nootmuskaat
citroensap
1 ei
paneermeel

Bereiden

Week de gelatine in ruim koud water.
Breng de melk met ui, wortel en peterselie aan de kook, laat
het geheel 20 minuten trekken en zeef de melk dan.
Zoek de garnalen uit, was ze, droog ze in een doek en hak ze
fijn.
Smelt de boter, voeg de bloem droog toe en onder goed roeren
de melk.
Vermeng de saus met de uitgeknepen gelatine, de gehakte
garnalen, peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap.
Strijk de ragoût uit op een bord en laat hem koud
worden.
Vorm met 2 lepels 8 kroketten, wentel die door paneermeel en
vorm ze op tafel bij.
Haal de kroketten door losgeklopt ei en rol ze nogmaals door
paneermeel.
Bak de kroketten 3-5 minuten in frituurvet van 180°C.
Laat ze in een vergiet uitlekken en schik ze op een warme
schaal.
Leg er een toefje verse peterselie bij of bak de peterselie in
het frituurvet en knip er boven de kroketten kleine stukjes
af.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmmoot en papillotte II
Kabeljauwhaasje met asperges en venkel
Geroosterde zalm met citroenpasta
Zalm in filodeeg
Tartaar van St.-Jacobsvrucht en schotse zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes