Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Garnalen met asperges uit de wok

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 g witte asperges
100 g groene asperges
1 lente ui
8 grote garnalen
1 el olie
1 el Japanse soyasaus
1 el droge sherry
1 el sesamolie
2 el amandelschaafsel
p&z

Bereiden


Voorbereiding:

  • De onderkantjes van de asperges snijden, de witte asperges schillen en alle asperges schuin in stukken van 4 centimeter snijden.

  • Het lente-uitje schoon maken en in stukken snijden.

  • De garnalen pellen, het darmkanaal aan de rugzijde verwijderen.

    Bereiding:

  • De olie in een wok verhitten en de witte asperges en lente-uitje hierin 1 minuut roerbakken.

  • Groene asperges toevoegen en nog 4 minuten roerbakken.

  • Garnalen toevoegen en even omscheppen.

  • Sojasaus, sherry en enkele eetlepels water erbij schenken en de asperges op een klein vuur beetgaar laten worden.

  • Het vocht zal dan geheel verdampt zijn.

  • De asperge-garnalenschotel op smaak brengen met sesamolie, peper en zout.

  • De geschaafde amandelen erdoor roeren.

  • Serveren met gekookte rijst .

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Tilapia met mosterd en pancetta
    Gegratineerde zalm met tomaten vinaigrette
    Gebakken mosselen met pijnboompitten, tomaat en basilicum (4 pers)
    Viskroketten
    Kabeljauw met Spaanse saus
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes