Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gamba's op een bedje van groenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

16 gamba's
6 eetlepels Japanse sojasaus
1 teentje knoflook
3 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 theelepel mild kerriepoeder
1 theelepel fijngehakte gemberwortel
500 gr prei in dunne reepjes
500 gr knolselderij in dunne reepjes
2 eetlepels olijfolie
250 gr taugé
3 eetlepels witte wijn

Bereiden

Pel de gamba's, maar laat de kopjes en de staartjes
zitten.
Vermeng de sojasaus, uitgeperste knoflook, tomatenketchup,
koriander, kerrie en gember en laat de gamba's hierin 1 uur
marineren.
Snijd de prei en de knolselderij in dunne reepjes.
Schep de gamba's uit de marinade, bewaar de marinade.
Verhit de olie in een wok en roerbak de gamba's 4 minuten.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Roerbak de prei, selderij en taugé 4 minuten in de
achtergebleven olie.
Verwarm de marinade en de wijn voor de saus.
Verdeel de groenten over de borden, leg er de gamba's op en
schenk de saus erover.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosselen in champignon-roomsaus
Zarzuela III
Venkel-visschotel
Kabeljauw met citroen
Kabeljauw met kruidenkorstje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes