Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gamba's met pittige saus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

5 Chinese garnalen (gamba's)
1/2 literblik tomaatblokjes
3 eetlepels olijfolie
2 gesnipperde teentjes knoflook
3 gedroogde tomaten, ingemaakt in olie
1 theelepel tijm
1 mespunt sambal oelek
zout, vers gemalen peper
citroensap
lente-uitjes
rijst

Bereiden

Pel de garnalen, verwijder de zwarte streng uit de rug en prik
de garnalen aan een spies.
Laat de tomaten uitlekken.
Verwarm in een pan 2 eetlepels olie, fruit de knoflook tot die
licht van kleur is en voeg de in reepjes gesneden gedroogde
tomaten toe.
Strooi de tijm over de tomaat en voeg de sambal en de
uitgelekte stukjes tomaat toe.
Laat het geheel 5 minuten door pruttelen.
Bak de garnalen in de rest van de olie 2 minuten aan elke
kant.
Voeg naar smaak zout en peper toe en druppel wat citroensap
over de garnalen.
Kook de rijst, leg de garnalen op de rijst en schep de saus
erover.
Bestrooi het gerecht rijkelijk met fijngesnipperde
lente-uitjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Buideltje met Jacobsmosselen (4 personen)
Forel verpakt in folie
Mosselen met bier, witlof en wortelen
Tabouleh van Bretonse langoustines
Kabeljauw met ananas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes