Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Forel met venkelen kruiden en papillotte

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 forelfilets á 175 gr
2 middelgrote venkelknollen
75 gr boter
1 bosje dille
4 eetlepels anijslikeur (Pernod)
zout, peper
4 vellen vetvrij papier (30 x 40 cm)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd de schoongemaakte venkelknollen in zeer dunne
plakjes.
Smelt de helft van de boter in een koekenpan.
Voeg de venkel en zout en peper toe en leg er folie over.
Kook dit op hoog vuur 3-4 minuten tot de venkel iets zachter
is.
Smelt de rest van de boter.
Vouw het vetvrije papier in de lengte doormidden en vet het
met boter in.
Was en droog de forel.
Stroop de dilleblaadjes af, laat 4 stengels heel en hak de
blaadjes grof.
Roer de dille door de venkel.
Maak een bedje van de venkel op elk vel papier, leg er een
filet op en voeg naar smaak zout, peper en Pernod toe.
Leg op elke filet een takje dille.
Vouw het papier over de forel en vouw de randen goed
dicht.
Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 25-35 minuten tot
ze bol staan en bruin zijn.
Serveer direct op verwarmde borden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Visschotel uit Vlieland
Schelvis met fijne kruiden
Gebakken tongfilet met limoen en sambal
Snel visgerecht
Tiliapa met knolselderij en appelstoop

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes