Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Forel met groene saus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1,5 dl. olijfolie
4 forellen
100 g roomkaas
2 dl droge witte wijn
1 citroen
40 g gehakte peterselie
1 el kappertjes
2 augurken
p&z

Bereiden


  • Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olie.

  • Dep de forellen droog.

  • Vul de buikholten met de verse roomkaas.

  • Leg de forellen naast elkaar in de ovenschaal en schenk de wijn erover.

  • Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Stoof de forellen in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar.

  • Pers de citroen uit.

  • Hak de peterselie, kappertjes en augurken fijn in de keukenmachine.

  • Meng het citroensap en de rest van de olijfolie erdoor tot een dikke saus ontstaat.

  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

  • Neem de forellen uit het vocht en leg ze op 4 warme borden.

  • Schep de groene saus erover en ernaast.

    Opmerking:
    Voor een koude bereiding met olijfolie kunt u het beste de eerste persing en ongefilterd gebruiken

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Gegrilde visschotel met courgette en venkel
    Kabeljauw uit de oven
    Flan van tonijn met een coulis van prei (4-6 personen)
    Viscurry met zeewolf
    Zalm in zoutkorst
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes