Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Forel in roomsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
1 winterwortel
1 bleekselderij
1 bosje peterselie
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 el citroensap
1 dl witte wijnazijn
4 forellen
50 g boter
2,5 dl room
p&z

Bereiden


  • Maak de ui, wortel en selderij schoon en hak ze grof.

  • Doe de groente met de helft van de peterselie, de tijm en de laurierblaadjes en 2 liter water in een grote pan en laat dit ca. 15 minuten heel zachtjes koken.

  • Voeg het citroensap, de azijn en 1 eetlepel zout toe en leg de forellen in het vocht.

  • Pocheer de forellen in ca. 8-10 minuten tegen de kook aan gaar.

  • Smelt intussen de boter in een pan. Voeg de room toe en laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een dunne saus.

  • Hak de rest van de peterselie fijn.

  • Neem de forellen met een schuimspaan uit het vocht, laat ze boven de pan even uitlekken en leg ze op 4 warme borden.

  • Schep de saus ervoer. Strooi de peterselie over de saus.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Gemarineerde zeeduivelspiesen
    Eikenbladsla met tarbot
    Stoofschotel met tonijn
    Gevulde tongfilets met champignonsaus
    Tartaar van St.-Jacobsvrucht en schotse zalm
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes