Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Finse kabeljauwballetjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg kabeljauwfilet
4 theelepels citroensap
1 blikje ansjovis in olie
40 gr boter
peper, zout
1 grote ui
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje verse dille (of 1 theelepel gedroogde toppen)
2 eieren
2 geweekte broodjes
1 glas (2 cl) Aquavit

Voor het paneren:
2 eieren
4 eetlepels paneermeel

Voor het bakken:
1/4 liter olie

Voor het garneren:
1/2 bosje peterselie
1 citroen

Bereiden


Spoel de kabeljauwfilet onder koud water af en droog ze met
keukenpapier.
Besprenkel ze met citroensap en laat dit 5 minuten
intrekken.
Draai de vis en de uitgelekte ansjovis door de vleesmolen.
Bewaar de ansjovisolie.
Roer in een kom de boter tot een zachte massa, kruid met peper
en voeg dan het vismengsel toe.
Pel de ui en hak hem fijn.
Was de peterselie en de dille (indien vers), droog ze, hak ze
fijn en doe ze in de kom.
Voeg dan de geklutste eieren, de uitgedrukte en in stukjes
geplukte broodjes, het glas Aquavit en de ansjovisolie toe en
vermeng het geheel grondig.
Maak op smaak en voeg eventueel nog wat zout toe.
Vorm met natte handen balletjes van 5 cm doorsnee en druk de
balletjes iets plat.
Haal ze door de geklopte eieren en het paneermeel.
Verhit in een pan rijkelijk olie en bak de balletjes daarin in
15 minuten rondom goudbruin.
Schik de balletjes op een schaal en garneer ze met toefjes
peterselie en partjes citroen.
Serveer met dillesaus en aardappelen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zeeuwse mosselschotel met drie sausjes
Pizza met tonijn
Amsterdamse Viskoekjes
Kabeljauwschotel met ananas en amandel
Warme oesters,tarbot en coquilles met prei

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes