Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ei-timbaaltje met Krab

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr. krab (blik)
5 eieren
1,25 dl room
1 el. Cognac
1 tl. Zout
1 tl. Kerriepoeder
6 sneetjes oud brood
75 gr. waterkers
100 gr. alfalfa
3 el. Vinaigrette
2 st. tomaten
4 el. Kerriesaus

Bereiden

1.Breng in een grote wijde pan een laag water van circa 5 centimeter aan de kook.

2.Laat de krab in een zeef goed uitlekken.

3.Klop de eieren los met 1 deciliter slagroom en cognac.

4.Roer het zout en de kerriepoeder erdoor.

5.Schep de krab erdoor en schenk dit mengsel in 4 goed ingevette timbaaltjes of hittebestendige glazen met een inhoud van circa 2 deciliter.

6.Zet de timbaaltjes naast elkaar in het kokende water.

7.Zet de deksel op de pan en laat het eimengsel in de timbaaltjes in circa 15 minuten stollen.

8.Rooster intussen de sneetjes brood en snijd ze diagonaal door.

9.Verdeel de waterkers en alfalfa over 4 bordjes en sprenkel de vinaigrette erover.

10.Was de tomaten en snijd ze elk in 8 partjes.

11.Roer de kerriesaus met de rest van de room tot een glad sausje.

12.Stort de eiertimbaaltjes in het midden op de bordjes met waterkers en alfalfa.

13.Garneer met de partjes tomaat.

14.Leg op elk bordje 3 driehoekjes geroosterd brood en geef het sausje erbij.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauwfilet met verse kruiden en witte wijn
Noorse witte heilbot met een dakje van groene kruiden
Gegratineerde kabeljauw moten
Rode viscurry
Visragoƻt in een rijstrand

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes