Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Dille-visrolletjes met Rieslingsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bladerdeegmaantjes:
2 plakjes bladerdeeg
1 eidooier

Vis met saus:
ca. 750 gr visfilets ( snoekbaars of scholfilets)
2 citroenen
zout en peper
3 takjes dille
2 takjes peterselie
1 visbouillontablet
ca. 2 dl witte wijn (riesling)
2 eidooiers
1 dl slagroom
25 gr boter of margarine
25 gr bloem
2 eetl geraspte emmentaler kaas

Bereiden

Voorbereiden: Bladerdeeg maantjes: oven voor verwarmen op 225 graden. Bladerdeeg in ca. 5 min. laten ontdooien. Met uitsteekvormpje 8 halve maantjes eruit steken of met een mes eruit snijden. 1 eidooier loskloppen. Bakplaat invetten. Maantjes erop leggen. Bestrijken met dooier. In midden van oven in ca.7 min. gaar en goudbruin bakken. Op taart rooster koud laten worden.
Vis met saus:
Vis in lengte halveren. Citroenen goed wassen en schil raspen (1,5 eetl rasp). (Rest van de citroenen word niet gebruikt). Vis in wrijven met zout en peper.Op elke visfilet 1 takje dille en 1 takje peterselie leggen. Oprollen en met houten cocktailprikkers vast steken. Tot gebruik afgedekt in koelkast laten leggen.
1 takje dille fijnknippen.
Bereiden: in pan 3 dl water met bouillontablet aan de kook brengen. Visrolletjes toevoegen en in ca. 10 min. zachtjes tegen de kook aanbrengen. Visrolletjes toevoegen en in ca.10 min. zachtjes tegen de kook aan gaar laten worden (pocheren). Vis uit de pan in ovenschotel scheppen en warm houden. Visvocht in maatbeker schenken. Aanvullen met wijn tot 1/2 l. Grill voorverwarmen op hoogste stand. 2 eidooiers loskloppen met slagroom. In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje wijnmengsel toevoegen. Blijven roeren tot gladde saus. Beetje wijnmengsel door eidooiers roeren, dan door de rest van de saus roeren. Blijven roeren tot gebonden saus. Fijngeknipte dille erdoor roeren. Saus over vis schenken. Kaas erover strooien. Onder grill kaas in ca. 2 min. lichtbruin laten kleuren. Garneren met rest van dille en halve maantjes.
* Tip : U kunt ook kant en klare bladerdeeg- maantjes kopen. Ze heten ‘‘ fleurons‘‘.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegratineerde mosselen II
Paling met Provençaalse kruiden
Garnalen in curry-kokos saus
Plukfisk uit Denemarken (kabeljauw met mosterdsaus)
Pasteis debacalhau

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes