Compositie van zalm, scampi en coquilles
Aantal personen: 4
Ingrediënten
300 g zalmfilet
4 scampi
4 jacobsschelpen
200 g lamsoren
verse tijm
verse basilcum
1 el frambozen azijn
1,5 dl balsamico azijn
100 g boter
225 g bloem
1 el olijfolie
1 ei
7 draadjes saffraan
1 mp koenjit
4 el heet water
zout & peper
Bereiden
- Voor de noedels de saffraandraadjes met een mespunt koenjit in het water weken.
- Dit met de overige ingrediënten (heet water, zout, ei, olijfolie en bloem) mengen tot een stevig deeg ontstaat.
- Minstens 1 uur laten rusten, uitrollen en met behulp van een pastamachine of met de hand mooie reepjes snijden.
- De noedels laten drogen en in water, zout en olie gaar maken, afgieten en kruiden met tijm en basilicum.
- Voor de saus de azijn inkoken tot een stroperige massa en monteren met de zoute boter en peper.
- De lamsoren wassen en met wat peper en boter even aanzetten (niet gaar).
- De zalm, scampi‘s en St.Jacobsschelpen kruiden en even bakken in een Tefalpan met een drupje olie.
- De saus op het bord gieten en de overige ingrediënten netjes rangschikken.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Stokvis op klassiek Hollandse wijze
Dille-mosterdsaus
mosselen á l'Américaine
Zoetzureschol
Noorse zalm ‘Jeon’ (4 porties)