Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Citroen- en tomatenboter

Aantal personen: 4

Ingrediënten

(kunnen een week van te voren worden gemaakt)

Tomatenboter

1/2 pakje boter
1/2 theelepel oregano
2 takjes peterselie
1 sjalotje
1 klein blikje tomatenpuree
1/2 theelepel whisky
1/2 theelepel pernod
1/2 theelepel honing
1 teentje knoflook
zout, tabasco

Citroenboter

1/2 pakje boter
1/2 goed schoongemaakte citroen of limoen
1/2 theelepel citroenmelisse
5 sprietjes bieslook
1 theelepel koenjit
1 theelepel honing
1 theelepel zout
1 theelepel viskruiden (Mc Cormick)

Bereiden


Laat de boter buiten de koelkast zacht worden.

Tomatenboter
Doe de gesnipperde ui, oregano en peterselie samen met de
tomatenpuree door de boter en roer er dan achtereenvolgens de
whisky, pernod, honing en uitgeperste knoflook door.
Maak af met zout en tabasco.

Citroenboter
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
Maak de bieslook en de citroenmelisse fijn.
Roer dit samen met de overige ingrediƫnten door elkaar.

Schep de boter op een vel aluminiumfolie en vorm er met natte
handen een rol van.
Vouw de folie dicht, rol het verder rond en plat de zijkanten
af.
Laat de boter in de koelkast hard worden.
Verwijder voor het gebruik de folie en snijd de boterrol in
plakjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Scholfilet met garnalen
Vispakketje
Spaghetti met zalm en prei-tomatensaus
Aspergepuree met zalmkaviaar
Filete depescado empapelado (Visfilet in folie)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes