Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Canadese Kreeft op de wijze van Ditmar Oostmeijer

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 Canadese kreeften van 400 á 500 g
400 g pomodori tomaat (zonder zaad en ontveld)
60 g venkel
30 g sjalot
2 laurierblaadjes
1 teentje knoflook
20 Taggiasche olijven
20 kappertjes
5 el olijfolie
2 blaadjes basilicum
zout en peper
sap van een halve citroen
Diverse sla soorten (bijvoorbeeld frisée, rucola en kropsla) en kruidensoorten (bijvoorbeeld kervel, dragon en dille)
olijfvinaigrette
ca 200 g spagettini

Bereiden


  1. De sjalot zeer fijn snipperen en aanzetten in de olijfolie (zonder kleur).
  2. De venkel in zeer fijne dobbelsteentjes snijden en bij de sjalot voegen.
  3. De helft van de tomatenconcassées toevoegen samen met knoflook en laurier.
  4. Onder een deksel 15 minuten zachtjes laten smoren op laag vuur.
  5. De knoflook en laurier verwijderen.
  6. De resterende tomaat, olijf, kappertjes en citroen toevoegen en nog eens 5 minuten laten smoren.
  7. Op smaak brengen met zout en peper en de zéér fijn gesneden basilicum toevoegen.
  8. De spagettini al dente koken.
  9. Vlak voor het serveren, een klein klontje roomboter door de spagettini roeren.
  10. De kreeft in ruim kokend water met zout in zes minuten koken.
  11. Kreeft uit de pan halen en in ijs water leggen.
  12. Kreeft halveren en uit het karkas halen.
  13. De kreeft in iets olijfvinaigrette op zeer gematigd vuur voorzichtig verwarmen tot deze lauwwarm is.
  14. De slasoorten fijn plukken zonder nerf en vermengen met de tuinkruiden.
  15. Aanmaken met olijfvinaigrette en serveren op een sideplate.
  16. Maak op het bord een ring van ongeveer 12 centimeter met de saus.
  17. De kreeft op de saus dresseren.
  18. De spagettini om een vleesvork rollen en aan de rand van de saus dresseren.


Opmerking:
Taggia is een plaatsje in Liguria aan de Bloemenriviera. Dit plaatsje staat bekend om haar wereldberoemde Taggiasche olijven, zwarte ontpitte olijven van topkwaliteit.
Ditmar Oostmeijer
Executive Chef
Restaurant de Nonnerie
Vineyard Catering

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken paling met sjalotjes, bleekselderij en Bush Amber
Geroosterde paling
Mossel saté I
Haringfiletrolletjes met mosterd- zure roomdressing
Kabeljauw uit de oven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes