Cajun visfilets (magnetron recept)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
2 lente uitjes
2 el olie
2 el. gehakte peterselie
1 blikje tomatenpuree
½ citroen uitgeperst
600 g visfilets
¼ tl witte peper
¼ tl paprikapoeder
2 el uienpoeder
2 tl knoflookpoeder
½ tl tijm
p&z
Bereiden
- De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen.
- De draden van de bleekselderij verwijderen, de stengels wassen en in plakjes snijden.
- De paprika in blokjes snijden en de lente-uitjes met het groen wassen en klein snijden.
- De olie in een ovenvaste schaal van circa 1 liter inhoud (onafgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen.
- De ui en de knoflook hierin doen en (onafgedekt) 2 minuten fruiten.
- Dan de bleekselderij, paprika, lente-uitjes en peterselie toevoegen en (onafgedekt) 4 minuten op 100% verwarmen.
- Tot slot de tomatenpuree, het citroensap, 2 deciliter water en enkele druppels pepersaus erdoor roeren en de saus (afgedekt) 5-7 minuten op 100% verwarmen.
- Op smaak brengen.
- Intussen de visfilets in een ondiepe schaal leggen en met de witte, zwarte en cayennepeper, het paprika-, uien- en knoflookpoeder en de tijm bestrooien.
- De dunne delen van de vis dubbel slaan, de vis met de dikke delen naar buiten in de schaal leggen.
- De saus erover schenken en alles (afgedekt) 9-10 minuten op 100% verwarmen.
- Enkele minuten laten nagaren alvorens te serveren.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Vis á la Picasso
Pakketjes met forel en venkel
Sushi met sesamzaad
Gegratineerde kabeljauwschotel
Kabeljauw met een korstje van mierikswortel