Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle
halvemaantjes.
Breng de fumet met de wijn aan de kook en laat het mengsel tot
ongeveer de helft inkoken.
Voeg de prei toe en laat die, onder af en toe roeren, enkele
minuten zachtjes pruttelen.
Roer er dan de crème fraîche en de pesto door en
laat de saus 8 minuten zachtjes pruttelen.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de moten in ± 2
minuten per kant lichtbruin en gaar.
Schep de saus op de borden en leg de vis erop.
Lekker met nieuwe aardappelen.
Tip: U kunt dit gerecht ook met kabeljauwfilet of roodbaars
maken.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |