Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Botervis met prei-pestosaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 moten botervis van 11/2 cm dik
zout, versgemalen peper
het witte en lichtgroene deel van 2 preien
1 dl visfumet
1/2 dl witte wijn
2 dl crème fraîche
2 eetlepels pesto
2 eetlepels olie

Bereiden

Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle
halvemaantjes.
Breng de fumet met de wijn aan de kook en laat het mengsel tot
ongeveer de helft inkoken.
Voeg de prei toe en laat die, onder af en toe roeren, enkele
minuten zachtjes pruttelen.
Roer er dan de crème fraîche en de pesto door en
laat de saus 8 minuten zachtjes pruttelen.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de moten in ± 2
minuten per kant lichtbruin en gaar.
Schep de saus op de borden en leg de vis erop.
Lekker met nieuwe aardappelen.

Tip: U kunt dit gerecht ook met kabeljauwfilet of roodbaars
maken.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Visschotel met croûtons en aïoli
Zalmpotje met sojasaus en taugé
Gebakken zeewolf met aardappel-krabpuree en groentensaus
Ratatouille de poisson
Lasagne van visfilet en courgette met pesto

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes