Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Boemboe Bali ikan

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 eetlepels asemwater
2 theelepels zout
4 verse of ontdooide moten kabeljauw of schelvisfilets
2 kleingesneden uien
1 kleingesneden teentje knoflook
1-2 theelepels sambal oelek
1 theelepel laos
1/2 theelepel djahé
1/2 theelepel serehpoeder
1 puntje trassie
8 eetlepels slaolie
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels ketjap

Bereiden

Roer het zout door het asemwater, wrijf de stukken vis hiermee
in en laat dit 10 minuten intrekken.
Wrijf de uien met de knoflook, sambal, laos, djahé,
sereh en trassie fijn en fruit dit mengsel 5 minuten in 2
eetlepels slaolie.
Doe de ketjap en de tomatenpuree erbij en laat de saus een
paar minuten doorpruttelen.
Bak de stukken vis in de rest van de olie in 7 minuten per
kant gaar en bruin en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Schenk de saus over de vis en dien het gerecht op met rijst en
een sajoer.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken zeewolf-zeeduivel met basilicum
Mosselen in champignon-roomsaus
Foliepakketjes met makreel, venkel en tomaat
Gebakken vis met remouladesaus
Spaghetti di mare
Kabeljauw met komkommer en yoghurt

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes