Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bisque van kreeft

Aantal personen: 8

Ingrediënten

1 ui
1 wortel
1 prei
1/2 selderijknol
1/2 bol knoflook
2 takjes tijm
2 takjes dragon
2 laurierblaadjes
5 hele peperkorrels
200 gr rijpe tomaten
100 gr tomatenpuree
3 draadjes saffraan
1/2 dl cognac
1 kg soepkreeft
1 kg steurgarnalen
21/2 liter visbouillon
peper, zout
150 gr Hollandse garnalen

Optioneel:
rijstebloem

Bereiden

Snijd de wortel, de ui, de knolselderij, de prei en de
knoflook in grote
stukken en fruit deze zachtjes met een beetje boter in de
pan.
Voeg direct de peperkorrels, de tijm, de dragon en de laurier
toe.
Snijd de tomaat in stukken, doe die samen met de tomatenpuree
in de pan,
roer het door en laat het nog even fruiten. Door de tomaat en
de puree te fruiten wordt de smaak zoeter en verdwijnt het
zure van de tomaat.
Voeg de saffraandraadjes toe en blus af met de cognac.
Snijd de kreeft in stukken, voeg die samen met de
steurgarnalen toe en
roer het mengsel af en toe door.
Voeg de visbouillon toe en laat alles op laag vuur 3
uur trekken.
Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout.
Als de soep te dun is, laat hem dan tot de gewenste dikte
inkoken.
Wilt u een eenvoudigere huis-tuin-en-keuken oplossing, dan
kunt u rijstebloem aanmaken met water en toevoegen.
Leg de Hollandse garnalen op het bord en schenk de bisque
erop.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegratineerde kabeljauw moten
Gratin van vis (Tilapiafilets )
Tonijnschoteltje
Snoekbaarsfilet met snijboontjes
Kabeljauwfilet met daikoncress
Noorse witte heilbot uit de wok

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes