Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Biscuit van grijze garnalen

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 ui
1 wortel
2 takken voetselder
1 el olijfolie
boter
250 gr garnaalkoppen
250 gr visafval
2 el tomatenpuree
25 gr rijstcrème(poeder)
1/2 dl cognac
1 dl droge witte wijn
5 dl visbouillon
5 dl kippenbouillon
peperbollen
cayennepeper
1 teentje knoflook
1 takje tijm
1 blaadje laurier
peper en zout
2 el gepelde grijze garnalen
2 el room

Bereiden

De dag voordien:
Stoof de gehakte ajuin en de in dobbelsteentjes gesneden wortel en voetselder aan in olijfolie en een nootje boter. Voeg de garnaalkoppen en het visafval toe en stoof deze mee. Meng de tomatenpuree eronder en laat ook eventjes licht verkleuren. Bestrooi met rijstcrèmepoeder en meng goed. Flambeer met cognac en blus met witte wijn. Bevochtig met 1/2 l visbouillon en 1/2 l kippenbouillon.
Aromatiseer met een mespuntje geplette peperbollen, eventueel cayennepeper, 1 teentje geplette look, een takje tijm en een blaadje laurier. Laat opkoken, schuim af en laat 20 minuten zachtjes koken. Giet deze basis door een zeef.
De dag zelf:
Laat terug opkoken en schuim af. Passeer door een fijne zeef (of sauszeef). Breng op smaak met peper en zout.
Garneer per tas met een koffielepel cognac, 1 eetlepel gepelde grijze garnalen, 1 eetlepel room, al dan niet half opgeklopt. Serveer hierbij een Elzasserwijn of een Pinot Gris.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw met mosselen in witte wijnvinaigrette
Gegrilde tonijn met courgettespaghetti
Noorse zalm Sichuan
Foliepakketjes met makreel, venkel en tomaat
Kabeljauwfilet met kruidenboter

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes