Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bacalhau alla portuguesa (stokvis op portugese wijze)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr stokvis
1 kg aardappelen
4 uien
1 teentje knoflook
peper
boter
4 eieren
12 zwarte olijven zonder pit
peterselie

Bereiden

Week de stokvis 12 uur in koud water, ververs dit
verschillende keren.
Giet het weekwater af, doe de vis in een pan, schenk er kokend
water op, breng de vis aan de kook en laat 45 minuten zachtjes
koken.
Schil en was de aardappelen, kook ze in water met zout gaar,
giet ze af en
snijd ze in plakjes.
Pel de uien en de knoflook, snipper de uien en snijd de
knoflook fijn.
Neem de stokvis uit de pan, verwijder vellen en graten en
verdeel de vis in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 225°C en vet een ovenschaal met
boter of olie in.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en smoor de
uisnippers en de knoflook erin tot ze glazig zijn.
Vul de ovenschaal met afwisselend een laag aardappelschijfjes,
gebakken ui en stokvis; de bovenste laag moet uit aardappelen
bestaan.
Schenk een beetje kookvocht van de vis over het gerecht en leg
er een paar klontjes boter op.
Laat de schotel ± 15 minuten in de oven goudgeel
kleuren.
Kook intussen de eieren in 10 minuten hard, giet ze af en laat
ze onder koud water schrikken.
Pel ze en snijd ze in 8 partjes.
Haal de schotel uit de oven en garneer met ei, olijven en een
takje peterselie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalm-garnalentoffees
Grapefruit met krab
Simpel mosselrecept
Zarzuela I
Komkommer-vis ragoût

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes