Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Avocadotaartje met gerookte zalm

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 rijpe avocado‘s
3 eetl citroensap
3 eetl gehakte dille of bieslook (vers of diepvries)
versgemalen peper
zout
150 gr plakken gerookte zalm
150 gr rucola of veldsla
1limoen of citroen
125 ml (1bekertje) zure room of créme fraîsche

Bereiden

Halveer de avocado‘s, verwijder de pit, schil de vrucht en snijd deze in kleine blokjes. Besprenkel ze met citroensap. Breng de avocadoblokjes met 2 eetlepels dille, peper en zout op smaak. Zet een koekjesuitsteker (ca. 8 cm) doorsnee in het midden van een bord. Schep hier 1/4 deel van het avocadomengsel in en druk het een beetje aan. Verwijder de ring en doe hetzelfde op de andere drie borden. Snijd de gerookte zalm in lange repen, en vouw ze om het taartje heen. Vorm van de rest van de vis rolletjes of roosjes.
Verdeel de rucola om de taartjes heen. Schep de rest van de dille en een beetje peper en zout door de zure room. Garneer het gerecht met plakjes limoen. Leg op ieder taartje een toef zure room met daarop een zalmroosje. Serveer er geroosterd witbrood met boter, eventueel gemengd met citroensap en versgemalen peper en zout bij.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauwfilet met daikoncress
Gebakken forelfilet met witlof, grove mosterd en CarlsbergElephant
Gamba's op een bedje van groenten
Kabeljauwfilet in een paprika-saffraansaus
Phla Rad Nam-phrik-phao van Noorse zalm (4 porties)
Scampi

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes