Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges met zeewolf en rivierkreeftjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr zeewolffilet
36 kleine gekookte rivierkreeften
24 asperges (witte, groene of gemengd)
peper, zout
50 gr boter
1 dl droge witte wijn
enkele saffraandraadjes
4 dl room
eventueel maïzena

Bereiden

Snijd de zeewolf in repen.
Pel 24 rivierkreeftjes.
Schil de witte asperges en snijd de onderkantjes van zowel de
witte als van de groene asperges.
Kook de witte asperges 10 minuten en laat ze in het kookvocht
doorgaren.
Blancheer de groene asperges 5-8 minuten in kokend water en
laat ze in koud water afkoelen.
Smoor de reepjes zeewolf in de boter met de wijn en wat zout
glazig en schep de vis dan uit de pan.
Doe de saffraandraadjes in het stoofvocht, kook dit vocht tot
de helft in en zeef het.
Voeg de room toe, kook het nog even in en breng de saus op
smaak met peper en zout.
Bind de saus eventueel met wat aangelengde maïzena.
Maak de asperges warm en verwarm de zeewolf en gepelde
rivierkreeftjes in de saus.
Leg de asperges op de warme borden en schep de ragoût in
het midden.
Garneer met de verwarmde ongepelde rivierkreeftjes.

receptuur: De Leest, Vaassen (Doede Vlaanderen, Kerkweg 1)

uit: Restaurantgids, Table á la Française, 2001,
ISBN 1387-4993.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Romige garnalencocktail
Cajun visfilets (magnetron recept)
Zarzuela III
Gebakken tonijnsteak op een salade van haricots verts enaardappel
Gestoofde kabeljauwschotel met Spaanse wijn
Stoofpotje vanraapjes en koolrabi, met jonge kabeljauw en kalfsschenkel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes