Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges met St.-Jacobsschelpen

Aantal personen: 2

Ingrediënten

8 witte en 8 groene asperges
zout, peper, suiker
500 gr St-Jacobsvruchten
witte wijn
3 schijfjes gember
6 schijfjes wortel
1/4 ui in schijfjes
gevogeltebouillon

Bereiden

Snijd de wortel van de asperges weg en snijd ze
doormidden.
Kook de aspergestammen en -koppen met een snuifje zout, peper
en suiker beetgaar en spoel ze met koud water.
Laat de St-Jacobsschelpen een half uurtje met wat zout in
witte wijn trekken en bak ze daarna 30 seconden in
ma´solie van ▒ 70░C.
Bak de gember-, wortel- en uischijfjes in de wok even aan,
voeg de asperges en de St-Jacobsvruchten toe en overgiet met
witte wijn en de bouillon. Breng op smaak met zout, peper en
suiker en laat nog ▒ 1 minuut bakken.
Verdeel de asperges bij het serveren zo, dat iedereen zowel
witte als groene heeft.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zuurkool-mossel ovenschotel
Mosselen met rode wijnsaus
Biscuit van grijze garnalen
Griekse gamba's met feta
Asperges met langoest en wilde rijst
Eenvoudige kreeftensoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes