Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges met St.-Jacobsschelpen

Aantal personen: 2

Ingrediënten

8 witte en 8 groene asperges
zout, peper, suiker
500 gr St-Jacobsvruchten
witte wijn
3 schijfjes gember
6 schijfjes wortel
1/4 ui in schijfjes
gevogeltebouillon

Bereiden

Snijd de wortel van de asperges weg en snijd ze
doormidden.
Kook de aspergestammen en -koppen met een snuifje zout, peper
en suiker beetgaar en spoel ze met koud water.
Laat de St-Jacobsschelpen een half uurtje met wat zout in
witte wijn trekken en bak ze daarna 30 seconden in
maïsolie van ± 70°C.
Bak de gember-, wortel- en uischijfjes in de wok even aan,
voeg de asperges en de St-Jacobsvruchten toe en overgiet met
witte wijn en de bouillon. Breng op smaak met zout, peper en
suiker en laat nog ± 1 minuut bakken.
Verdeel de asperges bij het serveren zo, dat iedereen zowel
witte als groene heeft.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Makreel met kruisbessen (voor 4 personen)
Pikante gefrituurde Noorse zalm (4 porties)
Tarbotfilet met mosterdsaus
Ovenschotel met spinazie en tonijn
Spaghetti met dille-roomsaus en tonijn

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes