Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges met St.-Jacobsschelpen

Aantal personen: 2

Ingrediënten

8 witte en 8 groene asperges
zout, peper, suiker
500 gr St-Jacobsvruchten
witte wijn
3 schijfjes gember
6 schijfjes wortel
1/4 ui in schijfjes
gevogeltebouillon

Bereiden

Snijd de wortel van de asperges weg en snijd ze
doormidden.
Kook de aspergestammen en -koppen met een snuifje zout, peper
en suiker beetgaar en spoel ze met koud water.
Laat de St-Jacobsschelpen een half uurtje met wat zout in
witte wijn trekken en bak ze daarna 30 seconden in
maïsolie van ± 70°C.
Bak de gember-, wortel- en uischijfjes in de wok even aan,
voeg de asperges en de St-Jacobsvruchten toe en overgiet met
witte wijn en de bouillon. Breng op smaak met zout, peper en
suiker en laat nog ± 1 minuut bakken.
Verdeel de asperges bij het serveren zo, dat iedereen zowel
witte als groene heeft.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gekookte mosselen (basisrecept)
Gestoomde tongfilets met champignons en garnalen
Geroosterde paling
Zeeuwse mosselschotel met drie sausjes
Tahoe-garnalenburgers met veldsla

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes