Aardappelvisragout (magnetronrecept)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
300 g kabeljauwfilet
300 g aardappels
1 lente ui
35 g boter
35 g bloem
2 dl visbouillon
2 dl melk
3 st wortel
1 el mosterd
dille naar smaak
peper/zout naar smaak
½ uitgeperste citroen
Bereiden
- De kabeljauwfilets in een wijde ovenvaste schaal leggen, met citroensap besprenkelen en (afgedekt) in 3-5 minuten in de magnetron net aan gaar koken.
- Intussen de aardappels onder koud stromend water schoon boenen, met een vork inprikken en tussen een dubbele laag wit keukenpapier in 7-9 minuten in de magnetron gaar poffen.
- De aardappels 5 minuten afgedekt laten nagaren en vervolgens schillen en in blokjes snijden.
- De lente-ui schoon maken en ragfijn snijden.
- In een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud de boter in circa 2 minuten laten smelten.
- De lente-ui toevoegen en opnieuw 1 minuut (onafgedekt) in de magnetron zetten.
- De bloem erdoor roeren en de bouillon en de melk erbij schenken.
- Alles (afgedekt) in 6-8 minuten op 100% aan de kook brengen.
- Intussen de worteltjes schrappen en raspen.
- Met een houten lepel de bloem van de rand en de bodem nemen en vervolgens het geheel met een garde glad roeren.
- De saus op smaak brengen met de mosterd.
- De vis in blokjes snijden en met de aardappels, wortel, mosterd en dille naar smaak door de saus scheppen.
- De ragout met nog wat zout op smaak brengen en garneren met een takje dille. Eventueel de ragout kort doorwarmen.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Zeeduivelfilet op een bedje van peultjes
Pittige makreelmootjes
Paella
Carpaccio van zalm
Kabeljauw-venkel stoofpot