Veeg of borstel de paddenstoelen schoon en leg ze naast elkaar in een schaal. Meng de olijfolie met de sojasaus. Boen de citroenen schoon en rasp 2 eetl van de schillen. Pers de vruchten.
Voeg 1 eetl citroenrasp en de helft van het sap met geperste teentjes knoflook en versgemalen peper bij de olie. Giet deze marinade over de portobello‘s en laat dit 20 minuten intrekken.
Meng intussen de rest van de citroenrasp, citroensap, iets fijner gehakte gembersnippers, tomatenketchup en sambal oelek tot een dipsaus.
Leg de gemarineerde paddestoelen op een hete barbecue of in een hete grillpan op de barbecue en grill 3-4 minuten per kant tot ze zacht zijn.
Leg het brood even naast de paddestoeln op het hete vuur zodat het wat knapperig wordt. Snijd het daarna in punten.
Serveer de portobello‘s met de gember-citroendip met het brood of de kroepoek.
Tip: Lekker met een groene salade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |