Snijd aan de bovenkant kapjes als deksels van de paprika‘s. Verwijder met een scherp mesje of spitse lepel de zaadlijsten.
Zet de paprika‘s naast elkaar in een magnetronschaal en verwarm ze afgedekt 2 min op 800 watt. Laat ze daarna afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de couscous in een kom, giet er het kokend water over en laat dit 5 min wellen totdat het water opgenomen is. Roer af en toe om.
Rooster de pijnboompitten licht in een droge hete koekenpan. Roer ze met de rozijnen, de groentebouillon in gedeelten, de afgegoten en goed uitgelekte kikkererwten en koriander door de couscous.
Vet een oven schaal in met olijfolie. Vul de paprika‘s met het couscousmengsel en zet ze met de kapjes erop in de ovenschaal. Zet ze onafgedekt 15-20 min in het midden van de oven. (Strijk een beetje olijfolie over de bovenkantjes als ze te donker worden).
Lekker met een groene salade met tomaat en feta- blokjes.
Bereidingstijd: 35 min
Tip: In plaats van rode paprika‘s zijn gele of oranje paprika‘s ook heel lekker.
Pijnboom pitten kunnen worden vervangen door gepelde pistachenoten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |