Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oosterse omelet

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 prei
1rode paprika
2 stengels bleekselderij
200 gr oesterzwammen of champignons
4 eetl notenolie of zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
2 eetl gembersnippers of 2 cm geraspte gemberwortel
125 gr taugè
3 eetl sojasaus
6 eieren
4 eetl melk
2 eetl gehakte koriander of bieslook (vers of diepvries)
peper en zout

Bereiden

Snijd de prei in smalle ringetjes, halveer de paprika en snijd deze zonder de zaadjes in dunne reepjes. Verdeel de bleekselderij in boogjes. Borstel de paddestoelen en verdeel ze in reepjes of plakjes.
Pel en pers de knoflook en roerbak deze in 2 eetlepels hete olie met de gembersnippers. Schep alle groenten, behalve de taugè, erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de taugè en de sojasaus toe en bak nog 1 minuut. Houd het even warm.
Klop de eieren met de melk en de koriander los en voeg peper en zout naar smaak toe.
Bak in een koekenpan in een beetje olie 4 omeletten aan beide kanten goudbruin.
Verdeel het groentenmengsel over het midden van de omeletten en vouw de omelet over de groente. Vouw de zijkanten om en zet de omeletwrap rechtop in kommen.

Met een frisse groene salade erbij is dit een smaakvol vegetarisch hoofdgerecht

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Volkorencrepes met spinazie en kaas
Vegetarische curry van bonen
Hete bliksem met noten en quorn
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Champignons Napoleon

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes