Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lasagneterrine met broccoli en blauwe kaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr broccolli
zout en peper
50 gr boter of margarine
50 gr bloem
1/2 melk
1 eetl italiaanse kruiden (silvo)
nootmuskaat
200 gr blauwschimmelkaas bijv. Gorgonzola of Castello Bleu
9 velletjes lasagne (honig)
1 tomaat
1/2 fles sugo casa met kruiden (grand‘Italia, 600 ml)
1 dl medium dry sherry
2 eetl olijf- of zonnebloemolie

Bereiden

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de broccoli schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stronk in plakjes. Kook de broccoli in water met zout in ca.5 min beetgaar. Giet de broccoli af en pureer de groente in de keukenmachine of prak hem fijn. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en voeg, al roerende, scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Roer de kruiden erdoor en breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus ca.5 min. Zachtjes pruttelen. Roer 1/4 van de saus doorde broccolipuree. Verkruimel de gorgonsola boven de rest van de saus en laat de kaas alroerende smelten. Verdeel een dun laagje kaassaus over de bodem van een cakavorm en leg er 3 lasagnevellen op.Bestrijk de lasagne met 1/3 broccolipuree en verdeel er 1/4 kaassaus over. Herhaal deze laagjes nog twee keer (er blijft 1/4 deel van de kaassaus over)
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca.40 min.goudbruin en gaar. Snijd de tomaat in plakjes.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Stort de lasagneterrine in een lage ovenschaal. Leg de plakjes tomaat erop en schenk de rest van de kaassaus erover. Laat de lasagne in ca. 30 min. Zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper en geef hem bij de lasagne.
Lekker met een salade.

Voorbereidingstijd: ca. 1 uur
Bereidingstijd: ca. 30 min.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hutspot met tempeh-hachee
Amerikaanse groentestoof zonder vlees
Snelle vegetarische cassoulet
Gevulde aubergines met geitenkaas (vegetarisch)
Vegetarische curry van bonen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes