Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Indische burger

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 vegetarische burgers
4 sesambolletjes
pindakaas
melk
ketjap
sambal
geraspte kokos
1 dikke banaan
1 grote ui
olie
knoflook
paar Chinese koolbladeren
100 gr taugé

Bereiden

Bak de burgers volgens de aanwijzingen in een vlakke koekenpan of grillpan. Snijd 4 sesambolletjes open en leg de kapjes na 8 minuten bij de burgers. Roer 6 eetl pindakaas wat dunner met ½ dl melk en breng de pindakaas op smaak met 1 tl ketjap, mespunt sambal en 2 el geraspte kokos. Snijd de banaan doormidden en snijd de stukken over de lengte in 4 (½ cm dikke ) plakken. Snijd de ui in partjes. Bak deze in wat olie goudbruin en knijp er 1 teen knoflook boven uit. Beleg de bolletjes van onder naar boven met een blad Chinese kool, vegi-burger, 2 gebakken banaanplakken, wat partjes ui, plukje verse taugé en een schepje van de koude pindasaus. Leg het knapperige broodkapje bovenop.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Asperges met peultjes en noten
Gegratineerde champignons in room-wijnsaus
Oosterse omelet
Cashewburger met appel (vegetarisch)
Zuurkoolstamppot
Rijstnoedels met sperziebonen en pindas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes