Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hutspot met tempeh-hachee

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kilo aardappelen
750 gr winterwortelen
1 blok tempeh
1 theel vleeskruiden
1/2 dl zoete sojasaus
1 eetl citroensap
1 teen knoflook
1/2 theel sambalvocht
1 bakje champignons
2 grote uien
± 30 gr plantaardige margarine
olie

Bereiden

Aardappelen, ± 1 kilo, gaarkoken. Ondertussen 750 gr winterwortelen in kwartplakjes snijden en deze na 8 minuten op de aardappelen leggen. Een blok tempeh in plakken van 1 cm dikte snijden en die in stukjes snijden. Een sausje roeren van 1 theelepel vleeskruiden, 1/2 dl zoete sojasaus, 1 eetlepel citroensap, 1 teen knoflook uit de pers, 1/2 theelepel sambalvocht en de tempeh hiermee omscheppen. Een bakje champignons in kwarten snijden, 2 grote uien halveren en de helften in dunne partjes snijden en in ± 30 gr plantaardige margarine 5 minuten bakken. Uit de pan nemen, wat olie in de pan verhitten en hierin al omscheppend de tempeh blokjes bruin bakken. De uisnippers en champignons erbij scheppen en warm houden. De aardappelen afgieten en wortels en aardappelen stampen. De stamppot smeuïg roeren met 1 dl melk en 2 eetlepels plantaardige margarine en tot slot het tempehmengsel erdoor scheppen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardpeer (topinamboer) met prei en noten (10 personen) Garnituur
Boerenkool met pasta, roquefort en truffel
Schorseneren in wit- of blond abdijbier
Cashewburger met appel (vegetarisch)
Falafel met salade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes