Aardappelen, ± 1 kilo, gaarkoken. Ondertussen 750 gr winterwortelen in kwartplakjes snijden en deze na 8 minuten op de aardappelen leggen. Een blok tempeh in plakken van 1 cm dikte snijden en die in stukjes snijden. Een sausje roeren van 1 theelepel vleeskruiden, 1/2 dl zoete sojasaus, 1 eetlepel citroensap, 1 teen knoflook uit de pers, 1/2 theelepel sambalvocht en de tempeh hiermee omscheppen. Een bakje champignons in kwarten snijden, 2 grote uien halveren en de helften in dunne partjes snijden en in ± 30 gr plantaardige margarine 5 minuten bakken. Uit de pan nemen, wat olie in de pan verhitten en hierin al omscheppend de tempeh blokjes bruin bakken. De uisnippers en champignons erbij scheppen en warm houden. De aardappelen afgieten en wortels en aardappelen stampen. De stamppot smeuïg roeren met 1 dl melk en 2 eetlepels plantaardige margarine en tot slot het tempehmengsel erdoor scheppen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |