Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hartige groententaart

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 g bloem
75 g boter
4 eieren
200 g courgette
1 rode paprika
2 lente uitjes
1 tomaat
100 g kaas (jong)
3 dl room
zout & peper

Bereiden


  1. Voor de bodem de bloem met het zout en de boter in een kom doen en met twee messen klein snijden.
  2. Het halve ei met 3-4 eetlepels water toevoegen en alles met een koele hand snel tot een samenhangend deeg kneden.
  3. Het deeg in folie verpakt een half uurtje in de koelkast laten rusten.
  4. Voor de vulling de courgette wassen, de onder- en bovenkant verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  5. Het zaad en de zaadlijsten uit de paprika verwijderen, het vruchtvlees wassen en eveneens in kleine blokjes snijden.
  6. De lente-uitjes schoon maken en in ringetjes snijden.
  7. De tomaat circa 20 seconden in kokend heet water onderdompelen, onder koud water afspoelen en ontvellen. Het vocht en de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  8. De blokjes courgette en paprika in een ovenvast schaaltje doen en (afgedekt) in 3-4 minuten op 100% beetgaar laten worden.
  9. De groenten in een zeef laten uitlekken.
  10. Een quichevorm van 24 centimeter doorsnede licht beboteren en de oven op hetelucht 200 graden Celsius voorverwarmen.
  11. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht of tussen plasticfolie uitrollen tot een ronde lap die 3 centimeter groter is dan de quichevorm.
  12. De vorm met het deeg bekleden en de bodem en de randen met een vork inprikken.
  13. De lente-ui en tomaat door het courgette-paprikamengsel scheppen en de groeten over de deegbodem verdelen. De blokjes kaas erop leggen.
  14. De eieren met de room en de melk los kloppen. Zout en peper naar smaak toevoegen en het eiermengsel over de groenten en kaas schenken.
  15. De taart op 225° C ca 25 minuten gaar en bruin laten worden. De taart nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven laten staan.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Gevulde quornfilets met portsaus
    Hutspot met tempeh-hachee
    Cashewburger met appel (vegetarisch)
    Snelle vegetarische cassoulet
    Slastamppot met pittig gerookte kaas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes