Snipper de uien grof en hak de knoflook ragfijn. Verhit een (braad- of stoof)pan met dikke bodem en voeg boter en olie toe. Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken.
Schep de uien er door en zet het vuur laag. Fruit de uien tot ze zacht en een beetje bruin zijn. Schep de knoflook erdoor en voeg 1 minuut later de rode wijn, 4 deciliter warm water en het bouillontablet toe.
Breng alles aan de kook en laat het tablet oplossen. Houd alles een half uur tegen de kook aan.Maak intussen de champignons schoon met een borsteltje of vochtig gemaakt keukenpapier.
Neem de voetjes weg en snijd de paddenstelen in vieren. Voeg ze toe aan de uien en houd alles nog eens tien minuten tegen de kook aan.
Maak in een kommetje bloem en 3 eetl koud water tot een glad mengsel.
Schenk het door een zeefje bij de uien en roer alles goed door. Laat de hachée hierna nog 10 minuten zachtjes sudderen.
Proef de hachée en voeg zonodig zout en peper toe.
Roer vlak voor het opdienen de peterselie door. Breek de walnoten in kleine stukjes.
Presentatie: dien het gerecht op in een voorverwarmde schotel. Strooi de walnoten er over en schep,aan tafel, alles nog eens om. Verdeel de hachée daarna over voorverwarmde borden.
Geef er gegratineerde aardappelpuree, droog gekookte rijst of een kleine Italiaanse pastasoort en eventueel een salade van groene slasoorten (mèt rucola) apart bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |