- Home
- Vegetarisch
- Gemarineerde asperges met nieuwe aardappel en groene kruiden
Gemarineerde asperges met nieuwe aardappel en groene kruiden
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1 kg verschillende soorten AA asperges
250 gram nieuwe aardappel
Dressing:
1 dl aspergevocht
1 dl zonnebloemolie of olijfolie extra vergine
1 bosje kervel fijn gehakt
2 takjes dille fijn gehakt
2 takjes dragon fijn gesneden
peper en zout
4 eieren
veldsla
Bereiden
- Borstel de aardappelen schoon en kook ze in de schil
- Kook de asperges net niet gaar in ruim kokend water waaraan zout, foelie en een klein beetje suiker zijn toegevoegd
- Maak de dressing van de olie, aspergevocht en roer er de fijngehakte kruiden door.
- Kook de eieren hard en snij in kleine dobbelsteentjes.
- Snij de aardappelen in dobbelsteentjes en roer er ruim dressing door.
- Bedek de bodem van een ondiepe schaal met de aardappelsalade.
- Leg de asperges erbovenop (in stukken van 6 cm gesneden of heel)
- Giet de dressing er over.
- Strooi het ei er over.
- Serveer met veldsla.
Recept van Sanie de Geus
De Watergeus
Noorden
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Groentechili met rode bonen
Asperges Gemarineerd met graskaas
Aspergesalade met rucola en sugarsnaps
Canneloni met broccoli en worteltjes (magnetron recept)
Wrap met raapsteeltjes en geitenkaas