Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde champignons in room-wijnsaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 sjalotje
1 doosje champignons fijn (250 gr)
1 eetl boter of margarine
1 teentje knoflook
3 eetl droge witte wijn
1/2 theel tijm
1/2 theel kruidenbouillonpoeder
1 bekertje créme fraîche (125m)
1/2 zakje gemalen oude kaas 150 gr.
(Versgemalen) zwarte peper
2 lage ovenvaste schaaltjes à inhoud ca. 21/2 dl
keukenpapier

Bereiden

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotje pellen en fijn snpperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren. In koekenpan boter verhitten. Sjalot ca. 3 min.zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Champignons toevoegen en ca. 3 min.zachtjes op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 min op hoog vuur laten inkoken. Créme fraîche en gemalen kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 min. Onder grill goudbruin laten worden.
Serveren met stokbrood.

Bereiding ca. 20 min.

Reacties

Kees (28-01-2022 13:11):
bijzonder lekker recept!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Snijbonenstampot met zongedroogde tomaten
Hete bliksem met noten en quorn
Geroosterde courgettes met oude boerenkaas (10 min recept)
Tortelloni primavera met Old Amsterdam (4 pers.)
Aspergesalade met rucola en sugarsnaps

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes