Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Champignon-preitaart

Aantal personen: 4

Ingrediënten

60 g margarine
75 g paneermeel
75 g belegen geraspte kaas
50 g amandelen
1 courgette
1 prei
1 teentje knoflook
150 g champignons
1,5 dl kruidenbouillon
2 el chilisaus
1 el sojasaus
2 el maïzena
50 gr geraspte kaas
p&z

Bereiden


  • De courgette schoon maken en in reepjes snijden.

  • De prei schoon maken, wassen en ragfijn snijden en de knoflook pellen en fijn snipperen.

  • De champignons met een vochtig doekje schoon vegen en in vieren snijden.

  • Alle groenten in een ovenvaste schaal van 1 liter inhoud overdoen en met 2 eetlepels water (afgedekt) 5-6 minuten op 100% voorkoken. Het kookvocht afschenken.

  • De bouillon, de chilisaus en de sojasaus in een glazen litermaat (afgedekt) in 2-3 minuten aan de kook brengen.

  • De maizena met enkele eetlepels water glad roeren en hiermee de bouillon binden.

  • De saus op smaak brengen met zout en peper, iets laten afkoelen en door het groentemengsel scheppen.

  • Voor de bodem de margarine in een glazen litermaat (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% laten smelten. De kaas en het paneermeel erdoor roeren, het mengsel in een pievorm van 20 centimeter doorsnede overdoen en met de bolle kant van een lepel goed aandrukken zodat de gehele vorm is bedekt.

  • Het groentenmengsel erover verdelen en de kaas erover strooien. De taart circa 5 minuten (onafgedekt) op 70% verwarmen.

  • Met een salade serveren.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Salade van kastanjechampignons, noten en geitenkaas
    Hutspot met tempeh-hachee
    Parmentier met paddestoelen
    Gevulde courgette
    Gevulde aubergines met geitenkaas (vegetarisch)
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes