Canneloni met broccoli en worteltjes (magnetron recept)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
3 lasagnavellen wit
3 lasagnavellen groen
45 g wortel
400 g broccoli
1 ei
50 g roomkaas
1 el maïzena
40 g margarine
1 lente ui
40 g bloem
7,5 dl melk
1 kruidenbouillon tablet
75 g geraspte belegen kaas
peper uit de molen
Bereiden
- De lasagne in ruim water met zout op het fornuis 3-4 minuten gaar koken. Neem hiervoor een lasagnestapelaar of kook hooguit 2-3 vellen tegelijk.
- De vellen met een schuimspaan uit de pan nemen, op een schone theedoek laten uitlekken en doormidden snijden.
- De broccoli in roosjes verdelen, de stronken klein snijden en alles met 2 eetlepels water (afgedekt) 7-8 minuten op 100% verwarmen.
- De worteltjes schrappen en in repen ter grootte van de breedte van de lasagne snijden. De worteltjes met 1/2 eetlepel water (afgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen.
- De broccoli afgieten, iets laten afkoelen en met het ei en de roomkaas in de foodprocessor pureren.
- De helft van de broccolipuree op elk stukje lasagne leggen, wat reepjes wortel erover verdelen en met de rest van de broccoli afdekken.
- De lasagne eromheen wikkelen en de rolletjes in een beboterde ondiepe, ovale, ovenvaste schaal leggen. De rolletjes (afgedekt) 2-3 minuten op 70% verwarmen.
- Voor de saus de lente-ui schoonmaken en fijn snipperen.
- De margarine in een glazen litermaat (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% laten smelten.
- De lente-ui erdoor scheppen en (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% glazig fruiten.
- De bloem erdoor roeren en de melk toevoegen.
- Alles (afgedekt) in 9-11 minuten op 100% aan de kook brengen.
- Met een houten lepel de bloem van de rand en bodem nemen en het mengsel met een garde tot een gladde saus roeren.
- De bouillontablet en de kaas erdoor roeren en de saus met zout en peper op smaak brengen.
- De kaassaus over de rolletjes schenken en alles (onafgedekt) nog enkele minuten op 70% verwarmen.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gegratineerde champignons in room-wijnsaus
Rijstnoedels met sperziebonen en pindas
Asperges met peultjes en noten
Hutspot met tempeh-hachee
Geroosterde courgettes met oude boerenkaas (10 min recept)