Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Caesarsalad met kaascroutons

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 eieren
2 eetl pijnboompitten
1 klein stokbrood
1 dl olijfolie
3 teentjes knoflook
150 gr roquefort
1 krop ijsbergsla
100 gr olijven zonder pit
6 gedroogde tomaten op olie
150 gr druiven
2 eetl citroensap
peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de eieren hard in 10 minuten. Giet er koud water over, pel ze en snijd ze in partjes.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en zet ze apart. Snijd het stokbrood in schuine plakken.
Pers de gepelde teentjes knoflook boven de olijfolie.
Bestrijk of besprenkel de plakjes stokbrood met de helft van de knoflookolie.
Verdeel de kaas over de stokbroodplakjes en bak ze in het midden van de oven tot ze knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
Verwijder de stronk en de nerven uit de ijsbergsla en snijd het blad in smalle reepjes. Halveer de olijven en verdeel de gedroogde tomaten in reepjes.
Verdeel de sla over de bordjes. Leg eieren, olijven, tomaten, druiven en in blokjes gesneden kaas erop. Roer een dressing van de rest van de olie, citroensap, peper en zout en giet het over de salade.

Tip: roquefort kan vervangen worden door gorgonzola.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Falafel met salade
Tortelloni primavera met Old Amsterdam (4 pers.)
Lasagneterrine met broccoli en blauwe kaas
Gevulde courgette
Rijstnoedels met sperziebonen en pindas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes