Aantal personen: 4
1 kg asperges
zout
200 gr sugarsnaps
150 gr belegen kaas (dikke plak)
2 eetl geschaafde amandelen of pijnboompitten
100 gr rucola
Dressing:
5 eetl zonnebloemolie
2 eetl balsamicoazijn
1 eetl honing
2 eetl gehakte bieslook (vers of diepvries)
versgemalen peper
Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
Verdeel de asperges in 2-3 stukken en kook ze in ruim kokend water met wat zout in 12 minuten beetgaar.
Giet ze af en spoel er koud water over.
Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in 5 min. Giet ze af en spoel er koud water over.
Snijd de kaas in smalle reepjes. Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep deze door de asperges,sugarsnaps en kaas.
Serveer de salade op de rucola en strooi de geroosterde amandelen erover.
Tip: Deze salade kan worden uitgebreid tot een maaltijdsalade door er gekookte,in partjes gesneden eieren en 400 gr gekookte pasta aan toe te voegen.
Vervang sugarsnaps door peultjes.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |