Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aspergesalade met rucola en sugarsnaps

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg asperges
zout
200 gr sugarsnaps
150 gr belegen kaas (dikke plak)
2 eetl geschaafde amandelen of pijnboompitten
100 gr rucola
Dressing:
5 eetl zonnebloemolie
2 eetl balsamicoazijn
1 eetl honing
2 eetl gehakte bieslook (vers of diepvries)
versgemalen peper

Bereiden

Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
Verdeel de asperges in 2-3 stukken en kook ze in ruim kokend water met wat zout in 12 minuten beetgaar.
Giet ze af en spoel er koud water over.
Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in 5 min. Giet ze af en spoel er koud water over.
Snijd de kaas in smalle reepjes. Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep deze door de asperges,sugarsnaps en kaas.
Serveer de salade op de rucola en strooi de geroosterde amandelen erover.
Tip: Deze salade kan worden uitgebreid tot een maaltijdsalade door er gekookte,in partjes gesneden eieren en 400 gr gekookte pasta aan toe te voegen.
Vervang sugarsnaps door peultjes.
Bereidingstijd: 25 minuten.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hachee met paddenstoelen en noten (Hoofdgerecht)
Cashewburger met appel (vegetarisch)
Caesarsalad met kaascroutons
Exotische rijst met vegetarische kebabs en ketjap-satesaus
Boerenkool met pasta, roquefort en truffel
Tortelloni primavera met Old Amsterdam (4 pers.)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes