Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Varkensoesters

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 varkensfiletlapjes
2 el olijfolie
100 gr verse of gedroogde abrikazen
25 gr walnoten
20 tenen knoflook
100 gr boter
8 stuks vastkokende aardappelen
peper en zout

Bereiden

Peper en zout de varkenslapjes en bak deze in de olijfolie in ca 12 minuten goudbruin en gaar.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit de boter en voeg de tenen knoflook (nog in de schil! toe.
Gaar de knoflooktenen ca 1 uur op lage temperatuur en voeg (na een uur) de in grove stukken gesneden (gedroogde) abrikozen en de blokjes aardappelen toe en laat het geheel dan nog ca 30 minuten garen en trekken.
Voeg op het laatste moment de grof gehakte walnoten toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Leg de varkensoesters op borden en lepel het knoflookmengsel over het vlees.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Costoletta di maiale alla mostarda (ribkarbonade met mosterdsaus)
Karbonade met eiersaus
Filetreepjes in champignonroom
Varkenhaas met pruimen peperkoek en appelstroop
Varkensvlees met knolselderij-aardappelpuree

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes