Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Varkensfilet met whiskyjus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr varkensfilet
zout en peper
1½ tl majoraan
5 el boter
1 bekertje zure room
2 el whisky

Bereiden

Bereiden:
Vlees inwrijven met zout, peper en majoraan. In braadpan boter verhitten. Vlees in ±10 min.snel rondom bruinbakken. Met deksel op pan in nog ± 20 min zachtjes bijna gaarbraden. Af en toe keren.
Op plank leggen en ±5 min. Afkoelen. Intussen aan bakvet toevoegen: 5 el water, zure room en whisky. Met vork aanbaksels losroeren. Vlees in 4 plakken snijden en op schaal leggen. 4 el whiskyjus erover scheppen. Rest van jus overdoen in juskom.
groentetip: spitskool.
Bereidingstijd: ± 40 min.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varkenhaas met pruimen peperkoek en appelstroop
Varkensfilet met honing-druivensaus (4 personen)
Aziatische spareribs
Krokant varkensvlees met kokos en zoetzure saus
Cordon bleu met romige aardappelwaterkerspuree

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes