Snijd het stoofvlees in blokken. Snijd de uien in brede ringen en snipper ze grof. Maak het pepertje schoon en snipper het. Bak het vlees in wat olie goudbruin, en knijp er 1 dikke teen knoflook boven uit. Maal er wat peper over, strooi er wat zout bij, verkruimel het bouillontablet en schenk er 3 dl wijn op. Stoof het vlees in 11/2 uur gaar of gebruik de snelkookpan, dan is 30 min voldoende. Maak ondertussen de venkel schoon en snijd deze in plakken. Haal de druk van de snelkookpan en voeg de venkel toe. Stoof het gerecht, zonder druk, nog 10 min. Bind de saus eventueel met wat losgeroerd aardappelzetmeel. Strooi er wat venkelgroen over.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |