Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kruidig gehakt in koolbladeren

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 mooie buitenbladeren Chinese kool
zout en peper
1 sjalotje
1 teen knoflook
2 tl gemalen koriander (ketoembar)
1/2 tl gemalen kaneel
1 mespunt gemalen komijn (djinten)
4 takjes peterselie
500 gr lamsgehakt- of half- om- half gehakt
2 el olie
1 ui 1/2 blik tomaat stukjes ( 200 gr )
1 dl kruidenbouillon (1/4 bouillonblokje)
1 mespunt suiker
4 takjes koriander

Bereiden

Blancheer de koolbladeren ± 3 minuten in ruim water met zout en laat ze uitlekken. Meng de gesnipperde sjalot, de uitgeperste knoflook, de specerijen, de gehakte peterselie, zout en peper door het gehakt. Snijd het dikke deel uit de nerven van de koolbladeren wigvormig weg. Vorm 8 worstjes van het gehakt en leg deze op de bladeren. Rol ze een klein stukje in, vouw de zijkanten naar binnen en rol ze verder op. Bind de rolletjes met keukentouw dicht en leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 175 graden. Fruit in de olie de gesnipperde ui. Voeg de tomaatstukjes met vocht en de bouillon toe en laat dit 4 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout , peper en de suiker. Schenk de saus over de rolletjes. Dek af met aluminiumfolie en stoof de rolletjes in het midden van de oven in 40 minuten gaar. Bestrooi met de gehakte koriander. Lekker met pasta.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Boeuf Bourguignon 2
Varkensvlees met knolselderij-aardappelpuree
Varkensoesters
Gehaktbrood
Gestoofde schouderkarbonade in tomatensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes